dinsdag 10 januari 2023

Boek recensie: Kerstmis met een staartje - Lizzie Shane

Dit kerst boek stond al een tijdje in mijn kast en besloot ik met kerst te lezen. Dit is deel 1 uit de Pine Hollow serie. De andere delen staan ook in mijn kast maar of ik die nu nog na kerst ga lezen of dat ik ze bewaar voor volgende kerst weet ik nog niet.

Synopsis:

De inwoners van Pine Hollow beschouwen hun stadje graag als de Mary Poppins onder de steden: vrijwel perfect in ieder opzicht. En dat is het ook, tenzij je lid bent van de gemeenteraad en ervoor moet zorgen dat alles zo perfect blijft.

Als Ben door een tragisch ongeluk zijn zus en zwager verliest, gaat hij in hun huis wonen om de zorg voor hun dochter Astrid op zich te nemen. Ook biedt hij schoorvoetend aan de taken van zijn zwager in de gemeenteraad over te nemen. Dat is met kerst geen pretje: Ben wordt gedwongen een moeilijke budgetbeslissing te nemen en sluit het plaatselijke asiel. Dat neemt hondenliefhebber Ally hem niet in dank af. Zij heeft nog drie weken de tijd om voor alle viervoeters een nieuw thuis te vinden en is daarnaast vastbesloten wraak te nemen op deze harteloze ambtenaar. Maar als Ally Ben leert kennen, blijkt hij veel redelijker – en knapper – dan verwacht.

Kerstmis met een staartje gaat over Ally en Ben. Ben staat bekend als de scrooge van kerst en is een moeilijk man in de omgang. Helemaal als hij de zorg over Astrid moet nemen en alle taken moet overnemen van zijn zwager. Ally haar grootouders wonen in Pine Hollow en dat zijn haar enigste familie leden nog. Met kerst besluit ze terug te gaan naar Pine Hollow om ze te helpen met de honden opvang. Zodra Ally hoort dat de subsidie wordt stopgezet voor de honden opvang besluit ze te blijven en er alles aan te doen om de opvang te redden. Op een dag ontmoet Ally Ben en zijn ze helemaal gek op elkaar maar helaas maken ze het elkaar niet heel makkelijk.

Dit mooie kerst verhaal speelt zich af in het gezellige dorpje Pine Hollow waar iedereen elkaar kent en lekker over elkaar wordt gekletst. Je leest de hoofdstukken afwisselend vanuit Ally en Ben. Hierdoor kom je dieper in het verhaal en kom je ze beide beter te leren kennen. Ben is in het begin erg stug en moeilijk maar als hij ontdooid is, is hij zo’n mooi mens. Hij is wat onzeker of hij het allemaal goed doet met Astrid (zijn nichtje waar hij de zorg voor opneemt als zijn zus en zwager om komen).

Ally is een hele fijne personage. Ze weet in het begin niet zo goed wat ze wilt maar als ze eenmaal een plekje heeft gevonden in Pine Hollow wilt ze graag blijven en heeft ze mooie toekomst plannen. 

Het is wel duidelijk hoe dit verhaal gaat eindigen. Heel voorspelbaar maar hoe ze daar komen is verrassend leuk. 

Het verhaal leest vlot, is niet heel diepgaand maar hoeft bij dit verhaal ook niet heel erg. Het is een origineel verhaal. Waarbij het grootste deel van het verhaal gaat over nieuwe eigenaren zoeken voor de honden in de opvang.

Het einde van het verhaal gaat wel wat snel voor mijn gevoel. Opeens is Ally ook bij de kerst show terwijl ze in het hoofdstuk daarvoor nog bij haar opa en oma zit in haar pyjama. Lijkt soms of er dingen missen en soms loopt de tekst ook niet helemaal vloeiend door. Dit komt helaas door het vertalen. 

Ik vind het een prima verhaal maar het slokte mij niet helemaal op, het was interessant genoeg om verder te lezen maar ik kon het makkelijk weg leggen.

Kerstmis met een staartje is een heerlijke kerst feelgood waarbij je echt in de stemming komt. Vooral als je van honden houd en kerst is dit boek ideaal voor jou.

Ik ben heel benieuwd naar de andere delen. In deel 1 heb je al kennis gemaakt met Deenie en Connor en daar gaat het voornamelijk over in deel 2. En deel 3 gaat ook over personages die je al een klein beetje hebt leren kennen in deel 1.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails