dinsdag 10 januari 2023

Boek recensie: ho ho hopeloos verliefd-Wendy de Liefde

Dit is voor mij het eerste boek van Wendy de Liefde maar aangezien ik heel erg van kerst boeken houd moest dit mijn eerste worden van deze schrijfster.

Synopsis:

Als Kato vlak voor kerst gedumpt wordt door Gideon en tegelijkertijd opa Coos – haar beste vriend – uit haar leven glipt, neemt ze een drastisch besluit. Ze boekt halsoverkop een vlucht naar Curaçao. Weg van alle familieverplichtingen en haar gesettelde vrienden – en zo dicht mogelijk bij haar lieftallige opa dankzij alle warme herinneringen aan hem die het eiland met zich meebrengt. Dan vindt ze vlak voor vertrek bij het opruimen van haar opa’s spullen een brief. Een brief die haar reis naar paradijselijk Curaçao een hele andere wending zal geven…


Ho ho hopeloos verliefd gaat over Kato. Vlak voor kerst wordt ze gedumpt en verliest ze haar geliefde opa. Tijdens het opruimen van het huis van haar opa en oma vind ze een brief in de jas zak van haar opa. Dit gaat over een mysterieuze vrouw en hierdoor is Kato vast besloten om alles te ontdekken en besluit ze naar Curaçao te gaan. Op Curaçao ontmoet ze een vrienden groep en is ze helemaal weg van Maurits.

Kato heeft niks met kerst want het draait altijd alleen maar om kerst en nooit om haar terwijl ze op eerste kerstdag jarig is. Ze besluit met de feestdagen naar Curaçao te gaan. Als ze dit haar ouders verteld reageert haar vader heel apart en vanaf dan begint de mysterieuze kant aan het verhaal.

Ik vind het heel dapper van Kato dat ze alleen naar Curaçao gaat om op onderzoek uit te gaan. 

Het verhaal speelt zich af tijdens de kerst periode maar kerst heeft niet de voorhand bij het verhaal.

De schrijfstijl is heerlijk vlot en leest snel weg. Het is erg persoonlijk en de familie banden komen goed over. De emoties zijn goed voelbaar en ook de chemie.  

Ik moest erg wennen aan de stukjes tussen door die geschreven waren vanuit Kato haar vader en opa. Dit zorgde bij mij voor verwarring maar naarmate het boek eindigde begrijp je het helemaal.

Ondanks dat het een novelle is heeft het een leuke en originele verhaallijn.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails