zondag 13 november 2022

Ebook recensie : Kerst met Evie - Nicola May

En dat was mijn 2e kerst (novelle) die ik uit las. Kerst met Evie van Nicola May. Nicola May ken ik van de serie, het winkeltje in cockleberry bay.

Synopsis:

Een feelgood kerstverhaal van Nicola May vertelt in de novelle 'Kerst met Evie' het bijzondere verhaal van de Londense Evie. Twee dagen voor de kerst biecht haar vriend op dat hij een een affaire heeft en bij haar weggaat. Evies hart is gebroken en ze besluit haar verdriet te verdrinken met haar beste vriendin Bea. In de pub komt ze de vriendelijke Greg tegen, die toevallig hoort dat Evie geen plannen heeft voor de kerst. Hij runt een daklozenopvang en kan tijdens de koude wintermaanden een extra paar handen gebruiken. Evie besluit op zijna anbod in te gaan. Hier ontmoet ze Yves, een vriendelijke dakloze. Evie voelt zich meteen op haar gemak bij de man en ze spreken samen meerdere keren af in de decembermaand. Samen trekken ze door Londen, bezoeken ze bezienswaardigheden en praten ze over van alles en nog wat.

Kerst met Evie gaat over Evie. Evie heeft een moeilijk tijd, ze is net ontslagen en haar vriend biecht op (de dag voor kerstavond ) dat hij is vreemd gegaan met zijn assistente en weg bij haar gaat. Evie is heel boos en verdrietig. In de pub waar ze zit met haar beste vriendin Bea ontmoet ze Greg. Ze is meteen weg van hem , mede dankzij het hartvormige moedervlekje op zijn wang. Ze raken aan de praat en Greg vraagt of ze wilt helpen bij de daklozen opvang. Dit doet ze graag en daar ontmoet ze dakloze Yves. Met Yves heeft ze hele fijne gesprekken. Zal Evie de moeilijke tijd kunnen vergeten?

De opzet voor het verhaal is leuk. Wel een beetje standaard het begin. Evie heeft geen baan en geen relatie meer maar daarna geburen er heel wat dingen die niet echt standaard zijn in een feelgood verhaal.

Evie raakt aan de praat met Yves. Yves vind ik maar een rare vogel. Hij komt over als een helderziende en hij neemt Evie overal mee naar toe en laat haar positief over alles denken. Ze mag geen foto van hem maken en hij wilt niet met haar een hapje eten. Dit kwam op mij als lezer ook apart over. Maar aan het einde neemt het een hele vreemde wending. Vooral de laatste zin van het boek. Hiervoor moet je het boek zelf lezen maar echt niet verwacht en best scary.

Met Evie krijg je niet echt een klik, hierdoor is het verhaal misschien te kort.

Het is opzich wel een mooi en grappig verhaal maar ook niet heel erg geloofwaardig. Het gaat voor mijn gevoel veelste te snel voor het geloofwaardig te maken.

Quote van Yves, verontschuldiging je nooit voor het uiten van je emoties Evie. Als iemand niet vriendelijk genoeg is om je te troosten en je te begrijpen, is hij je liefde en tijd niet waard.

Er zitten zat mooie quotes in van Yves. Hij probeert haar echt te helpen.

Het eindigt met een epiloog van een maand verder. Hierin komt je te weten hoe het verder gaat met Evie en Greg en stuit je op het aparte einde wat ik hierboven ook al benoemde.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails