donderdag 27 oktober 2022

Boek recensie: Het wonderbaarlijke wolparadijs - Manuela Inusa

Deel 4 uit de Valerie Lane serie stond al een tijdje op mij te wachten en wat ben ik weer blij dat ik hem gelezen heb.

Synopsis:

In het pittoreske hart van Oxford ligt een klein straatje: Valerie Lane. Hier runnen vijf vriendinnen elk een eigen winkel. In zes boeken volgen we hen terwijl zij lief en leed delen en op zoek gaan naar die dingen die je in geen enkele winkel kunt kopen: liefde en geluk.

Susan brengt het liefst al haar tijd door in haar kleine wolwinkel. Tussen de verkopen door breit ze prachtige dingen die ze in haar winkel verkoopt. Haar vriendinnen komen af en toe langs en weten dat Susan altijd voor hen klaarstaat. Dat kunnen ze maar al te goed gebruiken tijdens deze koudste winter die Valerie Lane ooit heeft gekend.


Valerie Lane, de serie over het pittoreske winkel straatje. Ik las laatst deel 4 uit, het wonderbaarlijke wolparadijs. Deze gaat over Susan. Susan is altijd een beetje geheimzinnig geweest, je kwam in de vorige delen niet veel te weten over haar. Maar in dit deel kom je alles te weten waar je vragen over had gekregen in de vorige delen. Susan is de winkel eigenaresse van het wonderbaarlijke wolparadijs. Een prachtige wol winkel. Zelf breid ze ook heel veel en doet ze veel voor andere. Susan heeft een moeilijk tijd gehad maar hier praat ze met niemand over. Kan ze haar vriendinnen in vertrouwen nemen dat ze het durft te vertellen? En vind ze opnieuw de liefde?

Het begint met een geheimzinnig proloog. In de vorige delen leerde je Susan al een beetje kennen maar ze bleef altijd een beetje op de achtergrond en je wist niet veel over haar. Je wist dat er iets in haar leven was gebeurd maar zelfs haar vriendinnen weten het niet. In dit deel kom je alles te weten over Susan door middel van stukjes uit het verleden. Voor jezelf vallen alle puzzelstukjes op z’n plaats. Het is wel een beetje ongeloofwaardig waarom Susan het zo lang geheim heeft gehouden voor haar vriendinnen en nu opeens wel verteld.

Dit deel is tevens een mooi verhaal. In deze zitten wel een stuk diepere lagen dan de andere delen. Het is heel heftig wat ze heeft meegemaakt en wat ze met zich meedraagt. Je leeft met haar mee.

Het leuke aan deze serie is dat alle delen verder op elkaar lopen in de tijd en dat alle andere eigenaars van de winkeltjes in Valerie Lane ook weer terug komen. Maar er zitten ook terug blikken in uit de vorige delen dus altijd fijn om je geheugen weer even op te frissen. 

De schrijfstijl is lekker vlot, het leest zo gemakkelijk en daar houd ik van. Er zitten ook meerdere twisten in dat je graag verder wilt lezen. Je weet dat het goed komt maar je wordt wel vaak op het verkeerde pad gezet.

Susan is zo’n mooi personage , ze doet zo veel voor andere. Ze heeft het hart op de juiste plaats. Je gunt het haar ook heel erg.

Het verhaal speelt zich af voor en rond kerstmis. Perfect voor deze tijd om alvast te beginnen in heerlijke kerst verhalen.

Deze serie is echt een van mijn favoriete op dit moment. De boeken lezen heerlijk weg en in elk deel lees je over iemand anders waardoor je meer over haar te weten komt maar de andere winkel eigenaars komen er ook in voor en het verhaal gaat ook verder. Het was weer heerlijk om terug te keren naar Valerie Lane. 

Nu op naar het verhaal van Orchid. Ook over haar weet ik nog weinig dus ben heel benieuwd.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails