donderdag 27 oktober 2022

Ebook recensie: De eekhoorntjes affaire - Marijke Vos

Ik ben vorig jaar veelste laat begonnen met kerst boeken lezen dus laatst , eind oktober, besloot ik op mijn ereader allemaal leuke kerst boeken te zetten.

Ik begon met de eekhoorntjes affaire van Marijke vos en wat was dit een leuk kort verhaal zeg.

Synopsis:

Een week voor kerst krijgt Eva de schrik van haar leven. Als ze thuiskomt is haar kleine chalet in het bos is een grote ravage. Bevend van schrik belt ze de politie (oké vooruit, eerst haar moeder) en er wordt met spoed een agent haar kant opgestuurd. Zijn sporenonderzoek levert echter veel meer op dan verwacht...

De eekhoorntjes affaire gaat over Eva. Eva woont in een bungalow op een vakantie park afgelegen in de bossen. De rust vind ze heerlijk maar ook best beangstigend vooral toen ze thuis kwam en dat er bleek ingebroken. Nadat ze haar moeder heeft gebeld belt ze de politie. Eva is erg van slag dus de politie komt gauw. Eva is helemaal van slag door de knappe politie man en samen gaan ze naar haar bungalow om sporen te onderzoeken. Ze komen er achter dat het geen mensen waren maar.? Eekhoorntjes 🐿 

Wat een heerlijk feelgood kerst verhaal. Het is een kort verhaal wat je in een half uurtje uit hebt maar dat vind ik de laatste tijd erg leuk om korte verhalen tussen door te lezen. 

Je voelt het heerlijke ongemakkelijke moment tussen Eva en Stef (de knappe politie) als ze ontdekken wie de daders zijn van de overhoopgegooide spullen in het huisje van Eva. 

Het is zo humoristische geschreven en het leest ook heerlijk vlot door. 

Zo herkenbaar is Eva, ze houd van planten en kerst, waar ik beide ook van houd. Ze geeft zelfs haar planten een naam, zoals Sally.

Ze twijfelt wel heel erg over Stef, is hij nu getrouwd? Omdat hij steeds over we praat maar Eva komt op een geven moment erachter wat de waarheid is over Stef en dan zijn ze niet meer te houden. Heerlijk die chemie tussen hun.

Het einde loopt wat vlot, dit had wel iets langer gemogen, eigenlijk nu ik er bij nadenk mag het hele verhaal wel wat langer. Maar als nog een heerlijk verhaal kom in de kerst stemming te komen.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails