donderdag 27 oktober 2022

Boek recensie: De rest is confetti - Lotte Petersen

Het nieuwste boek van Lotte Petersen is laatst uitgekomen en ik was hier heel erg benieuwd naar want de synopsis klonk erg leuk. Lezen jullie mee voor wat ik er van vond?

Omslag tekst:

Journaliste Lola de Winter droomt van een carrière vol spetterende scoops en baanbrekende interviews. Maar bij de dorpskrant waarvoor ze al jaren werkt, komt ze niet verder dan artikelen over rommelmarkten, gerenoveerde parkbankjes en hondentoiletten. Tot één ontmoeting alles verandert…

Abel van Engelen groeide op in dezelfde buurt, maar heeft het in tegenstelling tot Lola helemaal gemaakt. Hij is een van de beroemdste en meest geliefde cabaretiers van het land. Abel doet Lola een opmerkelijk voorstel: ze krijgt van hem een grote primeur, die haar ongetwijfeld een promotie zal opleveren, maar moet hem in ruil daarvoor eerst helpen iemand uit zijn verleden op te sporen. Hoever moet Lola gaan voor haar droombaan? En… voor de liefde?


De rest is confetti gaat over Lola. Ze is journalist voor het lokale krantje van Laagduinen. Ze heeft het gevoel dat haar omgeving haar baan niet serieus neemt en zelf wilt ze ook heel graag promotie maar helaas werkt haar baas niet mee. Op een dag ontmoet ze Abel weer in de boekhandel. Ze kennen elkaar van vroeger en raken weer aan de praat. Even later doet Abel haar een voorstel , ze moet Abel helpen om Celine (zijn ex) op te sporen in ruil voor een scoop. Lola twijfelt wel maar ze gaat het doen, wellicht lijd deze scoop tot promotie? Abel en Lola raken steeds meer bevriend en krijgen steeds meer gevoelens voor elkaar. Kiezen ze voor elkaar?

Dit was mijn eerste boek die ik las van Lotte Petersen en ik ben blij verrast. De schrijfstijl leest heerlijk weg en makkelijk. Er zit ook veel humor in waardoor je het zo uit hebt en regelmatig een lach op je gezicht.

Het verhaal is erg leuk en origineel. Er gebeurd genoeg in, van hele grappige momenten naar hele verdrietige momenten. Vooral als het verhaal een wending krijgt die je totaal niet verwacht. Zo verdrietig. Zo heeft het een perfecte afwisseling.

De personages zijn goed uitgeschreven, zo heb je Lola, Abel en Beer en nog wat kleinere rollen zoals Diede (de vriend van Lola). Lola leer je vanaf het begin al goed kennen en ze komt realistisch over. Abel leer je steeds beter kennen naarmate het verhaal vordert. Diede vond ik persoonlijk wat apart.

Het einde vind ik vrij open. Je weet niet hoe het nu afloopt met Lotte en Abel (vooral met Abel) dus wellicht dat er nog een volgend deel komt?

De rest is confetti is een hele fijne feelgood dat heel fijn leest en super leuk verhaal heeft. En de cover is toch ook gewoon geweldig?

Bedankt HarperCollins voor het recensie exemplaar.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails