zondag 6 februari 2022

Boek recensie: Landgoed Rosaville - Het koetshuis - Karin Quint

Let op; kan spoilers bevatten.

Omslag tekst:

Historica Laura woont op het schitterende Rosaville, een landgoed met verhalen in alle hoekjes. Wanneer haar dementerende oma haar vertelt over een onbeantwoorde liefde, duikt Laura in de geschiedenis van het koetshuis op het landgoed. Waarom is die plek zo belangrijk voor haar grootmoeder? Terwijl Laura steeds meer te weten komt over wat er in het koetshuis is gebeurd, wordt ze zelf ook verliefd op Tom. Maar ook bij Laura lijkt het mis te gaan, want Tom heeft geheimen – en niet alleen voor haar… Wat Laura nog niet weet is dat in het koetshuis alles samenkomt, niet alleen in het verleden, maar ook in het nu!


Het verhaal gaat over Laura die met haar moeder, stiefvader en stiefzusje naar het landgoed Rosaville is verhuisd toen ze jong was. Daar heeft ze een geweldige jeugd gehad op het prachtige landgoed genaamd Rosaville. Laura heeft geschiedenis gestuurd en na haar afstudeer feestje krijgt ze van haar moeder Marian en stiefvader Kees 2 cadeaus; een auto en werk bij Tomboy TV. Dit werk past eigenlijk helemaal niet in haar straatje maar ze gaat er toch heen. De CEO van Tomboy TV is een goede vriend van Kees.

Het begin in het boek verrast me meteen al, ik dacht dat het een andere wending zou krijgen, meer een historische roman maar dat is het niet, je komt wel meer te weten over vroeger over het landgoed maar dat is een mooie afwisseling met het heden.

Op haar eerste werkdag komt ze in botsing met de CEO van Tomboy TV, Tom Boyard. Ze weet alleen nog niet dat hij dat is. Daar komt ze later achter. De eerste 1,5 week van haar werk weet ze nog niet wat van haar verwacht wordt maar als ze hoort wat haar taak is, oude dozen met papieren en persoonlijke spullen uitzoeken, gaat ze er voor en ondertussen blijft ze solliciteren. 

Naarmate de tijd vordert leert ze Tom iets beter kennen en komt ze er achter dat ze hem leuk vind ook al wilt ze dat nog niet toegeven.

Ondertussen onderzoekt Laura ook een geheim van haar Oma. Hiervoor leest ze het dagboek. Leuk om tussen door ook wat over vroeger te weten te komen.

Wanneer ze vast komen te zitten in de lift van Tomboy TV spreken ze het uit na elkaar dat ze elkaar leuk vinden alleen wilt Laura het geheim houden tot dat ze weg is bij Tomboy TV, het werkt schiet bijna op dus nog een paar weekjes wachten.

Ze spreken regelmatig stiekem af. En ze zijn erg gelukkig samen.

Tot dat Laura het grote geheim ontdekt van Tom. 

Wat het geheim van Tom Boyard is houd ik nog even voor me, daarvoor moet je het boek maar lezen :)

Ze weet niet wat ze hiermee moet en is boos en wilt niks meer met Tom te maken hebben. Ze gaat naar haar vader en stiefmoeder in Brabant. Daar komt ze redelijk tot rust en heeft ze tijd om te denken en te praten met haar stiefzusje Hannah en vriendin Emina. Nadat ze van Emina hoort dat er brand is geweest in het huis van Tom en dat hij licht gewond is weet ze het zeker, ze moet naar hem toe. Ze pakt meteen haar spullen en vertrekt naar Amsterdam , naar het huis waar hij woont. Helaas is Tom er niet meer en van de buren hoort ze dat hij bij goede vrienden logeert. Ze weet meteen dat hij in het Koetshuis is op Rosaville. Daar laat Kees vaker goede vrienden logeren. Als ze daar aankomt ziet ze dat Tom er is maar ze is te moe om de confrontatie aan te gaan dus besluit ze de volgende ochtend af te spreken. Ze weet dat Tom haar nodigt heeft en zoals in een mooie feelgood komt alles goed, eind goed al goed.

Het boek heeft me zeker verrast, een mooie feelgood maar toch anders dan de andere. Het heeft een goede afwisseling met het verleden zodat je meer te weten komt over het landgoed en doormiddel dat Laura het dagboek van haar oma leest kom je ook over het geheim van haar oma te lezen van wat er vroeger is gebeurd.

Ik heb het boek met plezier gelezen ,de schrijfstijl is erg fijn en leest makkelijk weg. Ik kijk al uit naar deel 2 en ben benieuwd waar dat over gaat. Het huis Rosaville is ook zo goed omschreven dat je het gewoon voor je ziet. Het verhaal en de personages zijn goed te volgen en goed beschreven. Je leeft echt met ze mee. 

Ik heb soms ook een traantje gelaten maar zeker er ook om gelachen. Het boek sla je met een goed gevoel dicht. Het boek is ook niet voorspelbaar. Zeker een aanrader! Tevens voor de cover kan je dit boek al niet laten staan toch?

Ik beoordeel het boek met 4/5 sterren.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails