zondag 4 december 2022

Boek recensie: De Wensen winkel - Saskia M.N. Oudshoorn & Chantal Claassen

Mijn volgende kerst boek is uit. Toen ik de aankondiging van dit boek zag kwam deze meteen op mijn lijstje. Vooral van deze 2 geweldige schrijfsters.

Synopsis:

In 'De wensenwinkel' van Chantal Claassen en Saskia M.N. Oudshoorn beginnen beste vriendinnen Claire en Josie een wensenwinkel. De knappe aannemer Stijn verbouwt een oude naaisalon tot een winkel, en daarna stromen de wensen al snel binnen. De winkel is zo’n groot succes dat ze meer handen nodig hebben. Het liefst die van een man… Kan de knappe soapster Jim de vriendinnen helpen?

De Wensen winkel gaat over voornamelijk Claire maar Josie (haar vriendin), Stijn (de aannemer die de boerderij van Josie heeft verbouwd) en Jim (de ex soap ster) komen er veel in voor. Claire ontvangt van haar opa en oma het naaiwinkeltje van haar oma. Het winkeltje ligt erg mooi gelegen alleen Claire kan niet naaien en besluit er iets anders van te maken. Samen met Josie komt ze op het idee om een wensen winkel te maken voor de feestdagen en daarna zien ze wel weer wat ze gaan doen. Ze zijn beide erg enthousiast en dankzij de hulp van Stijn en Jim wordt het een groot succes.

De personages waren echt heel fijn. heel realistisch ook. Claire, Josie en Stijn zijn zulke goede mensen en Jim bloeit later ook helemaal op. Van een arrogante soapster naar behulpzame, wensen vervullende man. 

Je leest vanuit alle 4 de personages, elk hoofdstuk vanuit iemand anders. Wel soms even goed schakelen en denken over wie je nu leest omdat het best wel snel wisselt. Dat vond ik het enige min punt van dit geweldige boek. Maar dat minpunt wordt over schaduwt door alle positieve punten.

De kinderen van Stijn, Jasmijn en Bor komen er ook in voor en wat is Bor een lief jongetje zeg, Hij heeft echt mijn hart gestolen.

Het verhaal is heel origineel en zo mooi. Past echt perfect bij de kerst tijd. In deze tijd is het altijd toch even net iets mooier om mensen te helpen en dan vooral ouderen die eenzaam zijn met de feestdagen.

Het is niet alleen maar een zoetsappig kerst liefdes verhaal maar er komen ook serieuzere onderwerpen in voor.

De schrijfstijl is heerlijk vlot en leest fijn. Ik was al bekend met beide schrijfsters en dit boek heeft echt aan mijn verwachtingen voldaan.

Het einde is heel mooi. Perfect om in de kerst sferen te komen hoe mooi het afloopt.

Een mooi hartverwarmend kerst verhaal.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails