vrijdag 23 september 2022

Boek recensie: Funky Foodtruck - Saskia M.N. Oudshoorn

Een tijdje geleden las ik deel 1 uit de foodtruck serie en daar heb ik van genoten dus ik was heel blij dat ik mee mocht doen met de blogtour van deel 2.

Synopsis:

In 'Funky Foodtruck' van Saskia M.N. Oudshoorn volgt Ramona met frisse tegenzin een studie op de universiteit. In de weekenden staat ze met haar broer Sam en hun foodtruck Saté Sam op festivals. Er is één goede reden waarom ze het op de uni uithoudt: Timo. Hoewel ze ervan overtuigd is dat het nooit wat wordt tussen haar en deze knapperd, houdt ze toch een stiekeme crush. Als de arrogante Alexia er met ‘haar’ Timo vandoor wil gaan, moet ze wel uit haar schulp kruipen.



Funky Foodtruck is deel 2 in de foodtruck serie. De paperback is verdeeld in 3 delen en deze delen zijn los te lezen als ebook. In dit deel lezen we over de foodtruck van Ramona en Sam maar ook over zanger Justus. Je leest de hoofdstukken meestal om en om vanuit Ramona en Justus. Justus heeft zo z’n eigen problemen, persoonlijk en met z’n band. Ramona zit met haar verliefdheid op Timo en haar onzekerheid wat betreft haar zangkunsten.

Het is leuk dat Tinus en Mats uit deel 1 ook even terug in komen en nog meer foodtrucks, wellicht komen er nog meer delen?

In deel 1 lag de focus meer op de foodtruck dan nu in deel 2. In dit deel vind ik het meer gaan over Ramona haar privé leven en Justus. Af en toe lees je over de foodtruck maar niet veel.

Het boek is verdeeld in 3 delen en in het eerste deel leer je Ramona en Justus goed kennen , omdat je vanuit hun perspectief leest kan je je beter inleven in de personages. Ze kennen elkaar nog niet en hebben totaal verschillende levens. Ramona student en Justus zanger van een opkomende bekende band. 

Als de wegen kruisen van Ramona en Justus loopt het verhaal in een sneltreinvaart en gebeuren er hele mooie dingen. Heel mooi hoe ze elkaar helpen. 

De delen lopen mooi in elkaar over en dat vind ik erg fijn. En de cover is ook zo mooi weer, past helemaal bij deel 1. Opzich zijn de deken ook afzonderlijk van elkaar te lezen maar dat zou ik niet aanraden want deel 1 over Tinus en Mats is gewoon te leuk. 

De schrijfstijl kende ik al van het eerste deel uit de serie en die is heel fijn, leest lekker door.

Het einde is heel erg mooi, het verhaal wordt goed afgesloten. De schrijfster laat goed blijken dat het goed is om te zijn wie je wilt zijn. Mooi statement. 

Ik heb weer genoten van dit deel, heerlijke feelgood met ook wat zwaardere onderwerpen erin maar niet te. 

Bedankt Zomer&Keuning dat ik mee mocht doen met de blogtour.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails