zondag 4 december 2022

Boek recensie: langste kerst ooit - Lisette Jonkman

Mijn volgende kerst boek is uit en wat een hilarisch en chaotisch boek. Een aanrader als je van kerst boeken en feelgood houd.

Synopsis:

Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag.

Langste kerst ooit gaat over Noëlle. Zij houd van kerst en is ook nog eens jarig op eerste kerstdag. Ze organiseert het altijd bij haar thuis en alles moet perfect zijn. Helaas dit jaar gebeuren er heel wat dingen, de vliezen breken van haar zus, de tafel vliegt in de hens en haar broer komt ook nog eens onverwacht langs. Als ze op eerste kerstdag wenst dat het elke dag kerst was gaat het verhaal beginnen en beleeft Noëlle meerdere eerste kerstdagen. Ze moet de lus zien te doorbreken maar hoe?

Toen ik zag dat dit boek eraan zat te komen was ik er zo benieuwd naar. Hoe hilarisch is het verhaal waar het om draait? Hoe verzin je het? Het maakt mijn verwachtingen ook helemaal waar. Echt hilarisch. Dat Noëlle 7x eerste kerstdag meemaakt en ze precies weet wat er gaat komen en wat er gezegd gaat worden. 

Hierdoor komen er wel wat herhalingen in voor maar daar wordt niet teveel op ingegaan en vaak is het net even anders dus dat is fijn. 

De schrijfstijl van Lisette leest erg fijn. Ik heb al meerdere boeken van haar gelezen en zijn allemaal toppertjes. 

Noëlle is echt een fijn personage. Ze is helemaal geobsedeerd door kerst maar dit komt meer door dat ze aan kerst een houd vast heeft nadat ze wat ernstigs heeft meegemaakt(hierdoor is het boek ook niet alleen maar hilarisch, er zit ook een diepere laag in). Noëlle heeft ook echt een hele ontwikkeling doorgemaakt en hierdoor weet ze de lus te doorbreken en op het einde van het verhaal gaat het verder met tweede kerstdag. 

‘Why couldn’t it be christmas everyday?’

Heerlijk boek om in de kerst sferen te komen. Chaotisch en humoristisch. 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails