zondag 29 januari 2023

Boek recensie: De Charmante Cadeauwinkel - Manuela Inusa

Deel 5 in de Valerie Lane serie! Ik reisde weer af naar het mooie Valerie Lane in het deel over Orchid.


Synopsis:
De grote droom van Orchid is uitgekomen: ze is een eigen cadeauwinkel begonnen! Haar deur staat altijd open en Orchid staat voor iedereen klaar. Maar waar haar klanten blind varen op haar advies, durft uitgerekend haar grote liefde Patrick haar niet te vertrouwen.

De Charmante Cadeauwinkel gaat over Orchid. Orchid heeft in Valerie Lane een prachtige cadeau winkel en ze heeft een relatie met Patrick maar nu ze daar over na denkt weet ze in de 4 jaar dat ze een relatie hebben eigenlijk heel weinig van hem. Ze weet niet wat ze moet doen en al helemaal niet als ze Tobin leuk begint te vinden.

Dit verhaal lees je over Orchid. Een personage waar je in de vorige delen een beetje over te weten kwam maar nog wel erg weinig. Nu in dit boek kom je eigenlijk ook niet veel meer over haar te weten. Een beetje vlak. Over haar vriend Patrick kom je juist meer te weten en hij ontwikkeld zich mooi in het verhaal.

Het verhaal is origineel door de twist die erin zit. Niet verwacht en zeker verrassend maar het had beter uitgewerkt kunnen worden. Het kwam soms wat ongelovig over. De twist pakte me niet zo erg zoals de andere delen wel deden maar het was zeker wel een leuk verhaal om te lezen. Even aan niets anders denken en een luchtige feelgood lezen.

De schrijfstijl is heerlijk. Leest zo vlot dat je het boek zo uit hebt en dat vind ik zo fijn aan deze boeken. Ook prima vertaald.

Het leuke aan deze serie vind ik dat dit deel verder gaat waar het vorige deel eindigde qua tijd. En dat alle personages ook weer terug kwamen. Hier en daar kwam er iets uit het verleden in voor maar het is wel belangrijk om de vorige delen gelezen te hebben.

De twist pakte mij niet echt, kwam hier en daar ongelovig over omdat het niet heel erg uitgewerkt was maar het einde van de twist pakte mij juist dan weer wel.

Het einde van het verhaal is mooi, alles loopt goed af zoals in een feelgood en ben heel benieuwd hoe het nu verder gaat met Orchid.

Prima deel, fijn boek om tussen door even te lezen maar ik vond dit niet het beste deel.

Dit was deel 5, er is nog 1 deel hierna. Hierin lees je hoe het met ze allemaal gaat enkele tijd verder. 



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails