zondag 16 juli 2023

Boek recensie: 9 November - Colleen Hoover

Ik heb bijna alle boeken van Colleen Hoover in mijn kast staan maar nog lang niet allemaal gelezen. Laatst heb ik 9 November uitgelezen en hierbij deel ik jullie mijn mening over het verhaal.

Synopsis:

Op de dag voor haar verhuizing ontmoet Fallon Ben, een ambitieuze schrijver. Ze brengen haar laatste dag in Los Angeles samen door, en Fallons bewogen leven wordt de inspiratie die Ben altijd al zocht voor zijn roman. In de jaren erna blijven ze elkaar elke 9 november ontmoeten. Tot Fallon op een dag niet meer zeker weet of Ben haar wel altijd de waarheid vertelt. Kan Bens relatie met Fallon – en tegelijkertijd zijn roman – wel worden beschouwd als een liefdesverhaal als het eindigt in liefdesverdriet?

9 November gaat over Fallon en Ben. Beide leiden ze persoonlijk onder heftige gebeurtenissen. Op een dag ontmoeten ze elkaar en ze beloven elkaar elk jaar op 9 november weer te zien. Houden ze dit vol 5 jaar lang?

Fallon en Ben zijn de 2 hoofd personages en beide zijn heel fijn. Je leeft met ze mee en je komt er goed achter hoe ze zijn. Beide sluit je in je hart. Ze hebben beide een heftige gebeurtenis in hun jeugd gehad.

Het verhaal begon voor mij want minder boeiend. Toen dacht ik nog, ik heb betere boeken van Colleen gelezen maar toen iets na de helft er een hele goede twist kwam die ik niet had verwacht kon ik niet meer stoppen met lezen en wilde ik alles weten. Het is weer echt een CoHo verhaal, zo goed. Als je het boek uit hebt is alles helemaal duidelijk en valt alles op z'n plaats.

De schrijfstijl is heerlijk vlot, goed inbeeldend en leest gewoon heel fijn. Ze weet zo goed de gevoelens over te brengen en het is weer een meeslepend diepgaand verhaal.

Het einde is top. Heel mooi. Het zal voor Colleen best lastig/apart zijn geweest om dit verhaal te schrijven omdat het elke keer alleen over de dag 9 november gaat en niet de tijd er tussen maar dit heeft ze heel goed overgebracht, ik had niet het gevoel dat ik wat mis.

Het beste CoHo boek vind ik nog steeds Verity maar deze is ook echt goed. Een meeslepend diepgaand verhaal.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails