maandag 24 juli 2023

Boek recensie: Een nieuwe start op Futtingbrook Farm - Nicola May

Ik heb al eerder boeken gelezen van Nicola May en die lezen altijd heerlijk vlot. De nieuwste serie kwam ook meteen op mijn wensenlijst. Met deel 1 mocht ik meedoen met de blogtour van Zomer&Keuning. Vandaag is het mijn dag om mijn mening te delen.

Synopsis:

Misdaadschrijver August keert na een verbroken verloving terug naar het landelijke Wiltshire. Ze heeft een writer’s block en om haar flow weer terug te krijgen, besluit ze een werkplek te huren in een omgebouwde schuur. Daar treft ze een slecht uitgeruste gym, smakeloze catering en een bonte stoet andere huurders, genoeg inspiratie voor haar boek! Ook de knappe maar grillige Max – de eigenaar van het pand – trekt haar aandacht. Waarom doet hij zo geheimzinnig en wat heeft hij te verbergen?



August is misdaad auteur en na een verbroken verloving verhuisd ze terug naar haar geboorte plaats en trekt ze in in het huisje bij haar zus. Het schrijven lukt maar niet en ze besluit een plekje te huren in futtingbrook farm. Daar kan ze heerlijk ongestoord schrijven tot dat ze de eigenaar Max ontmoet, dan krijgt haar leven een hele wending.

August haar gevoelens leer je goed kennen in het verhaal, eerst heel verdrietig en boos na heer verbroken verloving maar later is ze ook heel enthousiast en opgewekt. Haar zus ,Ellie, leer je ook goed kennen , ze hebben een hele goede band met elkaar. De overige personages die erin voor komen zoals Max, Ade, Cat en meerdere collega’s van de flexwerkplek komen precies vaak genoeg er in voor om ze te kennen wie wie is maar het blijven bij personages.

Het begin van het verhaal begon wat stroef voor mij en kon ik mijn aandacht er moeilijk bij houden maar naarmate het boek vorderde en meerdere twisten kreeg zat ik er helemaal in en wilde je gauw verder lezen want het was ook nog eens best spannend voor een feelgood.

Het is een feelgood met een heel heftig en zwaar onderwerp, suïcidaal. Een personage struggelt daarmee en ook door het vrijwilligerswerk wat August erbij gaat doen komt het onderwerp aan bod. Dit kan voor sommige lezers moeilijk zijn.

Het verhaal leest makkelijk weg wat ik al eerder had meegemaakt met de boeken van Nicola. 

Als het verhaal op dreef is merk je dat er veel geheimzinnigheid is rondom Max en je wilt zijn geheim leren kennen. Naarmate het einde vordert vallen alle stukjes op z’n plaats en heeft het een heel mooi einde.

Kortom een mooie feelgood met een heftig onderwerp waar vele dingen gebeuren die je niet zag aankomen.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails