zondag 5 maart 2023

Boek recensie: Valerie Lane 6 - Het kleine straatje met het grote hart - Manuela Inusa

Het laatste en afsluitende deel in de Valerie Lane serie van Manuele Inusa. Het 6e deel. Ben je benieuwd wat ik er van vond? Lees dan gauw verder.

Synopsis:

De afgelopen drie jaar is er veel gebeurd in Valerie Lane. Laurie, de eigenaresse van de theewinkel, heeft een tweede kindje gekregen, chocolatier Keira is getrouwd en Orchid is haar grote liefde gevolgd. Maar hoewel niet iedereen meer in de buurt is en er veel is veranderd, heerst er nog steeds tevredenheid in het kleine straatje in het hart van Oxford. Maar dan gebeurt er iets wat niemand had verwacht, en komen de vrouwen van Valerie Lane weer samen om de wens van een dierbare vriendin te vervullen.


Met dit 6e deel gaan we een stuk verder in de tijd en lees je elk hoofdstuk over een ander personage hoe het nu met hun gaat. Als er iets gebeurd komen alle vriendinnen en winkel eigenaren van Valerie Lane bij elkaar in het mooie winkel straatje en slaan ze de handen in een. 

De vorige delen ging het echt meer over 1 personage. In dit boek komt het allemaal bij elkaar en komen er nog meer personages in voor. Ik vond dat wel erg veel. De vriendinnen met hun vriend en Tobin kende ik goed maar de andere personages vond ik echt te veel in 1 boek. Je sprong echt van de hak op de tak. Hierdoor zit er ook niet echt diepgang in.

Het verhaal is wel leuk bedacht en mooi afrondend van de serie maar ook iet wat saai, viel me een klein beetje tegen.

Dit deel is niet los te lezen, je moet wel echt de andere delen hebben gelezen om er goed in te komen. De andere kon je wel los lezen maar ik zou je aanraden om ze op volgorde te lezen.

De schrijfstijl is lekker vlot, leest heerlijk snel en de hoofdstukken zijn van een goede lengte. Vermakelijk eenvoudig.

Het einde is goed, je rond het verhaal echt af zoals bij een feelgood hoort. 

Dat was hem dan! de Valerie Lane serie over de winkeltjes in het mooie winkel straatje Valerie Lane. Het was leuk elke keer weer af te reizen naar de winkeltjes en over elk personage meer te weten te komen. Het ene deel was beter dan de andere maar het is zeker leuk om tussen door te lezen.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails