maandag 3 oktober 2022

Boek recensie: Vrij uitzicht - Anna E. Collins

Het nieuwe boek van Anna E. Collins is uit en ik mocht deze recenseren. Lezen jullie mee?

Omslag tekst:

Als je verloofde je bedriegt, neem je dat voor lief of neem je wraak? Een heerlijke romcom over een gebroken hart, zoete wraak, en een onverwachte uitkomst…

Dani Porter wil wraak. Niet alleen is haar (nu dus éx-) verloofde een maand voor hun bruiloft vreemdgegaan, maar het was nota bene met de makelaar die hun het huis-met-uitzicht had verkocht waar ze samen oud in zouden worden. Dani’s oplossing: het stukje grond naast dat huis kopen en er een klein, onooglijk, maar vooral hóóg wraakhuis op laten bouwen. Wég uitzicht… Samen met architect Wyatt, haar irritante en arrogante collega, gaat Dani met het ontwerp aan de slag. Maar gaandeweg begint het project minder om wraak op haar ex te draaien, en meer om de intrigerende Wyatt, die onder al dat chagrijn onvermoede kanten blijkt te hebben…


Vrij uitzicht gaat over Danielle (Dani). Een paar weken voor haar bruiloft ontdekte ze dat haar ex-verloofde is vreemd gegaan en heeft ze de bruiloft afgezegd. Haar moeder en Sam waren het hier niet mee eens. Dani wilt wraak nemen op haar ex en ze besluit het perceel naast het huis van Sam te kopen en daar een huis te bouwen met alles erop en eraan om Sam te irriteren. Ze noemt het huis; Huize Wrok. Is het alleen wraak nemen of kan ze het verleden niet los laten?

Toen ik de omschrijving las leek het boek me meteen erg leuk. Wie verzint het nou om een huis uit wraak te bouwen naast je ex? Mijn verwachtingen zijn uitgekomen en het was een erg leuk en grappig boek.

Met de eerste zin uit het boek zet de auteur je meteen op het verkeerde been maar na een stukje lezen valt het op z’n plek. 

Dani neemt architect Wyatt in handen, haar stugge collega maar tijdens de bouw is ze steeds meer onder de indruk van hem en probeert zelfs de bouw langer te laten duren maar beiden kunnen ze hun verleden nog niet achter zich laten.

Het is heerlijk hoe ongemakkelijk het is tussen Dani en Wyatt. Wyatt vind ik echt een heel fijn personage. Dani is wat oppervlakkig en ik kreeg moeilijk een band met haar.

Het verhaal leest heerlijk door, het is ook een vrij dun boek. Er zit goede spanning in waardoor je verder wilt lezen hoe het verder gaat want het is zo humoristisch geschreven en zonaal dat ik dacht, hoe kom je erop.

Op een geven moment komt er een goede twist in en dan wordt alles anders. Echt totaal niet verwacht ook deze twist. 

Het is niet alleen maar humor, je leest ook over Wyatt die struggelt met zijn ziekte.

Bedankt Uitgeverij De Fontein voor dit recensie exemplaar.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails