vrijdag 24 juni 2022

Boek recensie : De betoverende Antiekzaak - Manuela Inusa

Deel 3 in de Valerie Lane serie, ik kijk elke keer zo uit naar de volgende delen en als ze binnen komen ga ik er gauw in beginnen. Het voordeel is dat je het zo uit hebt. De boeken zijn namelijk niet heel dik en lezen super makkelijk. Kijken jullie mee naar mijn recensie?

Omslag tekst:

In het pittoreske hart van Oxford ligt een klein straatje: Valerie Lane. Hier runnen vijf vriendinnen elk een eigen winkel. In zes boeken volgen we hen terwijl zij lief en leed delen en op zoek gaan naar die dingen die je in geen enkele winkel kunt kopen: liefde en geluk.

Ruby restaureert snuisterijen van over de hele wereld en verkoopt ze in de kleine antiekwinkel die ze jaren geleden heeft overgenomen van haar moeder. Hoewel Ruby graag in het verleden hangt, moet ze toegeven dat ze nog een andere droom heeft: haar eigen boekhandel openen. Maar kan ze Valerie Lane en haar vriendinnen zomaar gedag zeggen?


In dit derde deel lezen we over Ruby en haar antiekzaak. Ruby heeft de winkel in Valerie Lane geërfd van haar moeder toen ze overleed. Ruby vond het moeilijk haar draai te vinden en de zaak liep ook niet heel goed. Ruby gaat het over een andere boeg gooien en doet alle oudere spullen die er al een tijd staan in de uitverkoop zodat ze weer wat geld heeft om zich te focussen op haar nieuwe doel; boeken. 

De hoofdpersonage is Ruby en vanuit haar perspectief lees je ook het hele boek, Ruby kende je al doordat alle winkel eigenaresses van Valerie Lane al voor kwamen in de andere delen dus je wist al een beetje dat ze het moeilijk had op persoonlijk en zakelijk vlak en dat ze een oogje had op Gary. Maar nu in dit deel kom je veel te weten over Ruby en leer je haar heel goed kennen. Eigenlijk moet ik zeggen, nog beter kennen, je hebt namelijk het gevoel dat je ze allemaal al kent doordat ze in de andere delen ook voor komen.
Ruby is fijn uitgeschreven en ik kon mij goed inleven hoe ze zich voelde.

Het verhaal is erg mooi, Je leest over de problemen met Ruby haar winkel maar ook over haar persoonlijke problemen. Zoals (hoe ze het zelf noemt) met haar gekke vader. Ze had nooit verwacht dat ze een relatie kon beginnen als ze voor haar vader moet zorgen en haar vader bij haar inwoont. Maar Gary accepteert het en bouwt zelfs een band met haar vader Hugh op. Heel mooi om dat te lezen. Heel ontroerend en zelfs door Gary gaat het veel beter met Hugh.
En natuurlijk de vriendschap in Valerie Lane, zo fijn hoe ze met elkaar om gaan en altijd voor elkaar klaar staan. En er gebeuren nog meer positieve dingen in het boek maar daar moet je het boek zelf maar voor lezen:)

In de vorige delen was ik al erg nieuwsgierig naar wat er in Ruby omging en wat er nou precies was met haar vader en in dit boek kom je overal achter. Ook kom je erachter hoe het kan dat Ruby zoveel weet over Valerie. Op de woensdag avonden las je regelmatig in de vorige 2 delen dat Ruby meer wist over Valerie dan de andere.

De schrijfstijl is zoals de vorige 2 delen heel fijn. Het boek leest zo prettig voor even tussendoor omdat het een heerlijke feelgood is, niet te dik en lekker snel wegleest. 

Door het verhaal heen wordt je heel benieuwd hoe het nu zit met Gary en wat zijn verhaal is en daar kom je steeds meer over te weten.

Het einde is heel mooi, fijn feelgood einde en het maakt je weer helemaal benieuwd naar het volgende deel die deze zomer uitkomt. Dan lees je over Susan. Naar Susan ben ik trouwens ook heel benieuwd. Oh en naar Orchid ook hoe het nou zit met Patrick. Ofwel naar alle delen haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails