zaterdag 20 februari 2016

How to: Weef armband op een borduurarmband maken

Zoals jullie weten maak ik armbandjes, in dit artikel laat ik zien hoe je onderstaande armband maakt:


Stap 1: Weef een armbandje van 9 rijen breed en 81 rijen lang (voor een smalle borduurarmband)Haal deze van het weefraam af en knoop de uiteindes zoals u gewend bent. (draad 1 met draad 2, draad 2 met draad 3 enz)
Zoals u ziet past het precies, de armband moet in de breedte netjes tussen de gaatjes vallen:
Stap 2: Als u de draden heeft geknoopt, vouw de draden naar de onderkant en plak ze vast met plakband, dan doe aan de uiteindes een beetje lijm.
Stap 3: Wacht tot de lijm droog is en haal het plakband eraf en knip de draden kort af
Stap 4: Leg dan het weefarmbandje op je borduurarmband en pak genoeg C lon draad (ong. 3x armlengte) Ik heb de kleur zwart gebruikt. Pak ook de split eye rijgnaald erbij. Hecht uw draad aan. Ga met de naald aan de onderkant door het eerste gaatje, dan door de eerste rij kraaltjes en dan aan de andere kant door het eerste gaatje naar beneden. Dan door het 2e gaatje omhoog, dan door de 2e rij kraaltjes. En zo ga je door tot dat je alle gaatjes hebt gehad. Zorg dat u aan de onderkant eindigt.
Van onder naar boven:
Door een rij kraaltjes heen:
Aan de andere kant van boven naar beneden:
Dan aan dezelfde kant in een volgend gaatje naar boven:
En dan weer door een volgende rij kraaltjes:
Belangrijk om te weten; doe deze stappen allemaal als de borduurarmband dicht zit, anders gaat de armband trekken als u deze dicht doet.
De onderkant komt er zo uit te zien: Daar ziet u alle steekjes om en om
Eind resultaat:
Het is normaal dat de armband gaat bobbelen als u deze recht legt, dit komt doordat niet elke rij vast geweven is met de borduurarmband, de borduurarmband heeft minder gaatjes dan de weefarmband.
Alle benodigdheden zijn verkrijgbaar in onze webshop:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails