zondag 5 april 2015

CreaDream | Miyuki armband weven

Vele van jullie hebben het al op mijn instagram voorbij zien komen, ik maak de laatste tijd armbanden. In dit artikel laat ik jullie zien hoe je armbanden kan weven met de Miyuki kralen. De meeste producten die ik heb gebruikt komen van de webshop CreaDream.


Wat heb je allemaal nodig?:
- Weefraam, ik gebruik het weefraam van Beadalon
- Garen, ik heb de Beadalon Nymo Rijggaren B in het wit gebruikt.
- Naald (ik gebruik zelf een splitnaald, split eye rijgnaald)
- Miyuki kraaltjes, ik vind zelf de delica's het mooiste en dan in de maat 11/0 (ik heb 729,2117,203,2134 gebruikt aan kraaltjes)
- Sluitingen
- Lijm

Hoe ga je te werk:
Eerst span je je loom op maar het is wel belangrijk dat je weet wat je gaat maken want dat bepaalt het aantal draden dat je moet spannen. Ik koos voor een patroon met 10 rijen dus dan moet je 11 rijen spannen, altijd 1 meer.
Het spannen hangt af van welke loom je hebt, op deze ging het erg gemakkelijk.

Als je de draden hebt gespannen ga je beginnen. Je knipt een lekker lang stuk draad af en knoopt deze aan het linkse draad.


Dan haal je het draad er onder door en rijgt de kraaltjes op je draad. Dan duw je met je vinger de kraaltjes tussen de draden aan de onderkant. Als dit goed zit rijg je met je naald door de kraaltjes van rechts naar links. Dan heb je de eerste rij geweven.
Dit doe je bij elke rij. Links de draad eronderdoor, kraaltjes eronder doen en de via rechts je naald door de kraaltjes halen.


Zo zie je al langzaam je patroon komen, het werd laat in de avond dus sorry voor de rechtse slechte foto, het is namelijk wel een paar uur werk.


Wat als je draad bijna op is? Zorg dat je nog ong. 15cm overhebt. Steek je naald door een rij kraaltje die je al eerder hebt geweven, niet de laatste maar die van ervoor. Doe dit bij meerdere rijen. Dus als je draad bij rij 10 op is (rij 10 heb je als laatste gedaan) steek je de naald terug in rij 9 en dan naar rij 8 , rij 7 , rij 6. Dan steek je door rij 5 voor de helft je naald er doorheen en gaat naar boven in het midden, dan knip je het draad af en valt dit mooi tussen de kralen.
Als je dat heb gedaan kan je een nieuw draad aanknopen, dit doe je hetzelfde zoals je ook begon.

Als je patroon klaar is werk je alle losse draden van het aanknopen weg. Dit doe je ook weer door het draad door geweven rijen heen te steken.

Dan kan je je armband van je loom halen, je kan gewoon de touwtje afknippen. Maar niet te kort! Laat nog zo'n 10/15cm zitten.


Dan ga je de draden knopen, om en om. de 1e met de 2e, de 2e met de 3e en zo verder. Ik heb voor de zekerheid dubbelen knoopjes gemaakt.

Dan kan je de draden wel kort afknippen en dan op de knoopjes een lijm laagje leggen. Even laten drogen!

Dan kan je de sluitingen erop doen die je hebt gekozen. Er zijn ook meerdere kleuren, ik ging voor rosé goud deze keer.

 Dan is je armband af!

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is! Het is namelijk veel uit te leggen. Mijn patroon kom van de website kralen-verhalen. Hier vind je gratis patronen en goede uitleg.

Dit was mijn bestelling bij Creadream; veel producten heb ik ook gebruikt hiervan:

Vanmiddag komt er een winactie online waarbij je voor 20 euro mag shoppen bij Creadream!

Fijne pasen!

Deze heb ik ook nog gemaakt: Kwastje is ook van CreaDream.

Ik kreeg veel leuke reactie's op instagram dus ik maak ze nu ook op bestelling, mocht je een armband willen bestellen mail dan naar; nail-gloss@live.nl dan bespreken we het!


Dit artikel bevat product(en) wat door een bedrijf/PR bureau ter review is opgestuurd. Dit heeft uiteraard geen invloed op mijn mening.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails