donderdag 28 augustus 2014

Review | Argantheek

Ik heb laatst een pakketje ontvangen van de webshop Argantheek. Ze verkopen 100% pure arganolie en meer!
Kijken jullie mee naar de producten?

Wat is Arganolie eigenlijk ?

Arganolie wordt geperst uit de noten van de Argan boom.Deze bomen vind je vooral in Marokko.Omdat er maar weinig gebieden zijn waar de arganbomen groeien, is Arganolie schaars, terwijl de vraag naar Argan olie producten groot is.
Dit, gecombineerd met het moeilijke extractie proces en de korte houdbaarheidsdatum van 3-6 maanden, maakt Arganolie prijzig. Het is duurder dan olijfolie. Niet voor niets heeft het de bijnaam “Marokkaanse Goud”.Bijna 50 kilo argannoten is nodig om een kleine halve liter Arganolie te produceren. Veel gaat tegenwoordig machinaal. Alleen door de aard van de noot,moet deze nog steeds met de hand worden gepeld.De productie van Arganolie is vrouwenwerk. De traditionele kennis wordt van moeder tot dochter doorgegeven. Met simpele bewegingen wordt de schil van de noot met een steen gekraakt. Dan wordt deze fijngehakt. Druppels warm water worden aan de grove pasta toegevoegd om de olie er makkelijker uit te krijgen, en deze mix wordt in een kleine zelfgemaakte molen van 2 grote stenen, 1 balancerend op de ander, geperst. 

Ik ontving 5 producten:
                       Rozenolie - Black soap eucalyptus - rozenwater - ghassoul poeder - argan olie

Ghassoul poeder:
Ghassoul of Rassoul kleipoeder komt uit de Moulouya vallei in Marocco. Ghassoul / Rassoul is afgeleid van het werkwoord `Rassala` wat in het Arabisch `schoonmaken` betekent. Ghassoul is te gebruiken voor gezichtsmaskers, haarmaskers, lichaamspakkingen en als alternatief voor zeep, douchegel en shampoo. 

Neem voor een gezichtsmasker 10 gram en voor een lichaamspakking 140 gram. Vermeng de Ghassoul in een bakje met heet of kokend water. Ghassoul neemt 4x in volume toe door het toevoegen van water.
Zeer warm aanbrengen voor een weldadige werking. Ong. 10-15 min. in laten trekken en vervolgens afspoelen met lauw water. Na het drogen de huid insmeren met A&M Argan olie.

Je kan ook in je masker een eetlepel argan olie toevoegen.

Mijn ervaring:
Er staat niet om hoeveel water je moet gebruiken dus je moet telkens een klein beetje erin doen en dan kijken hoe de substantie wordt. Toen het klaar was heb ik het opgebracht en 15 minuten laten zitten. Na een paar minuten merk je al dat het hard wordt en voor de 15 min. is het helemaal hard geworden. 
Als de 15 min. om zijn verwijder je het met water en daarna smeer je je huid in met arganolie.

Deze Ghassoul poeder kost €6,95 voor 250gr.

Rozenolie:
De rozenolie zit in een glazen flesje met roller (10ml). Ik had zelf eigenlijk nog nooit gehoord van rozenolie, jullie? De rozenolie ruikt naar roze zoals je al verwacht en dat is inderdaad ook zo, wel erg sterk. Rozenolie is effectief tegen: droge huid, littekens, brandwonden, huidontstekingen, huidschade veroorzaakt door de zon, huidver-oudering, rimpels en striae.
Het is super makkelijk in gebruik door de roller, je kan niet knoeien ofzo. Je brengt wat een op je huid, masseert het in en klaar. En het is zuinig in gebruik er komt niet opeens heel veel uit. De rozenolie is lekker vettig maar trekt wel snel in je huid.

Deze rozenolie kost €8,95 voor 10ML

Rozenwater:
Deze rozenwater zit in een doorzichtige spray flacon/ Deze 100% pure rozenwater verwijdert de onzuiverheden en alle sporen van make-up. Het kalmeert, zuivert, hydrateerd en verstevigd de huid.
Gebruik 's ochtends en 's avonds nadat je de huid gereinigd hebt voordat je de dag/nacht crème gebruikt.

Deze rozenwater haalt de laatste restjes make-up eraf en verfrist mijn huid. De rozengeur is wel sterk aanwezig maar gelukkig ruikt je huid daarna er niet meer na.

Deze rozenwater kost €9,95 voor 100ML

Black soap eucalyptus:
De (Marokkaanse) Originele Zwarte Zeep is de ware traditionele zwarte zeep die al eeuwen door vrouwen wordt gebruikt. De zeep die 100% plantaardig is, is verrijkt met Oosters. De huid kan met cirkel bewegingen worden ingesmeerd. En met behulp van een peeling of scrubhandschoen kan de huid gescrubd worden. Zorgvuldig afspoelen met water en daarna insmeren met arganolie.

Ik heb deze op mijn lichaam gebruikt en mijn huid wordt heerlijk zacht daarna maar het is inderdaad nodig om daarna het mer arganolie in te smeren. Deze zeep is heerlijk fris maar wel wat dik dus lastig smeren.

Deze kost €7,50 voor 200gr.

Argan olie:
Het trekt direct in de huid en voelt dus niet vettig aan.
Deze olie is te gebruiken voor lichaam, gezicht, haar en nagels. De olie vermindert jeuk en ontspant de geïrriteerde huid. Naast het feit dat het een uitstekend product is om het lichaam mee te masseren is het ook een goed product voor onder andere huidbeschadigingen, droge en rijpere huid, zonnebrand, allergische of geïrriteerde huid, jeuk, schilferende huid, psoriasis, acne, haaruitval, rimpels en waterpokken.
Ik heb deze arganolie gebruikt na het masker op mijn gezicht en na de black soap op mijn lichaam.
In het begin het het heel vettig en het duurt wel eventjes voordat het goed is ingetrokken maar dan voelt je huid heerlijk zacht.
Wat de prijs is van de 75ML weet ik niet want die staat niet op de webshop.
Klik hier voor alle arganolie.

Al deze producten zijn te koop bij Argantheek

Volg Nail-Gloss op Bloglovin

Dit artikel bevat product(en) wat door een bedrijf/PR bureau ter review is opgestuurd. Dit heeft uiteraard geen invloed op mijn mening.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails