vrijdag 8 juli 2011

Boek Review- Eerwraak - Helen Vreeswijk

Vandaag is iets nieuws op Nail-Gloss; namelijk een boek review.

Ik zelf houd heel erg van lezen en lees ook veel boeken, op dit moment ben ik helemaal verlsaafd aan de boeken van de schrijfster Helen Vreeswijk, zij schrijft boeken die op de werkelijkheid zijn gebasseerd.
Haar boeken vind ik allemaal erg spannend en je wilt ze echt in 1x uit lezen.

Vandaag ga ik het over het boek Eerwraak hebben, deze heb ik een tijdje geleden uitgelezen.

Waar gaat het boek over?:
Eerwraak gaat over Letiva en Sam, Letiva is buitenlands en sam zijn vrienden die pesten Lativa altijd o.a. dat ze een hoofddoek draagt. Sam doet daar niet aan mee en is stiekem verliefd op Letiva.
Als Sam zijn vrienden haar nog een keer pesten loopt Letiva weg en wordt Sam boos op zijn vrienden een gaat Letiva achterna.
Ze hebben samen goede gesprekken en spreken stiekem af.
En dan worden ze verliefd op elkaar, maar Letiva heeft het er erg moeilijk mee omdat ze van haar ouders niet meer een Nederlands jongen mag omgaan.
Sam boeit dat niet en wil toch verder met Letiva, ze spreken elke dag voor school met elkaar af.
Maar dan hebben ze allebei een vrij uurtje en gaan ze samen naar het huis van Sam, samen op de fiets.
Letiva wordt later gebeld door haar vriendin dat haar moeder hun samen op de fiets hefet gezien, Letiva raakt in paniek en zegt dat het niet waar is.
Als Letiva haar ouders merken dat ze om gaat met een Nederlandse jongen wordt Letiva uitgehuwelijkt en opgesloten in haar kamer.
Ze wordt uitgehuwelijkt aan haar vreselijke neef, ze vind het helemaal niks en probeert er alles aan te doen om het niet te laten gebeuren.
Sam belt ze nog elke avond, maar haar ouders hebben ontdekt dat ze een mobiel had en heeft deze afgepakt.
Op een avond vind het broertje van Letiva, Omar het heel erg voor Letiva en doet voor haar de slaapkamer deur open, want deze doen haar ouders van buiten op slot.
Als Letiva merkt 's nachts toen ze wakker werd dat haar deur op staat, pakt ze snel haar tas en belt met de mobiel van haar andere broer Ahmed Sam op, dat ze ontsnapt is en of hij haar wil ophalen, uiteraard haalt Sam haar op en Letiva slaapt die nacht verder bij Sam.
Als in de ochtend Sam Letiva aan haar ouders laat zien en verteld wat er is gebeurd, worden ze eerst heel boos, maar zijn vader wist ervan en vind dat Letiva een paar dagen kan blijven tot dat haar ouders haar ophalen.
Haar ouders zijn woest en doen er alles aan om Letiva te vinden.
Als ze uit eindelijk bij het huis van Sam komen hebben ze een heel gesprek erover.
Sam zijn vader bedenkt een plan en helpt Sam en Letiva te ontsnappen, hij loods ze naar de buurman en die buurman zorgt er voor dat ze naar een andere plaats worden gebracht, op een camping.

Als ze daar eenmaal zijn ontdekt Letiva dat ze zwanger is.

Ze willen samen het kind houden.
Als op een dag Letiva haar vriendin belt en zegt dat Letiva haar moeder haar heel erg mist en wil dat ze haar belt.
Letiva wilt het eerst niet maar toch belt ze , haar moeder zegt dat haar vader en broer weg zijn naar hun familie in het buitenland en vraagt of Letiva langs wil komen.
Letiva stemt daar in mee en komt naar huis toe.
Als ze iets willen eten samen ontdekt haar moeder dat ze iets niet in huis heeft en gaat weg, en op dat moment komt haar kleine broertje binnen; Omar, Sam stond buiten en ziet dat en rent ook naar binnen, maar hij is al te laat, Letiva ligt bloedend op de grond, Omar heeft in haar buik gestoken meerdere keren.
Haar ouders en de 2 broers hadden dit allemaal verzonnen om Letiva te doden.
Maar Letiva leeft nog en verliest alleen haar kind.

Haar ouders en 2 broers komen in de gevangenis en Letiva gaat werken in het Blijf van mijn lijf huis.


Mijn mening:
Ik vond het boek erg spannend en wilde het echt zo snel mogelijk uit lezen, alleen vind ik dat het einde iets anders had moeten zijn, dat je meer iets leest als Letiva in het ziekenhuis ligt want nu lees je meteen als van een paar jaar verder.

Het boek bevat 342 bladzijden en kost €17,95

Hebben jullie boeken van Heleen Vreeswijk?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails